IV congrés nacional de bitlles

El 26 i 27 de setembre es celebrarà a Reus el IV congrés de Bitlles organitzat per la Coordinadora Intercomarcal de Bitlles/Birles. Aquest congrés que s'havia de celebrar en un principi de manera presencial ha canviat el seu format degut a la Covid-19. Així es celebraran de manera telemàtica les diferents ponències que es podran seguir a la xarxa. La Coordinadora Intercomarcal de Bitlles/Birles a traves del seu Facebook publicarà tots els enllaços per seguir en viu aquest IV congres de Bitlles.

 

Com avantsala des de dijous dia 24 a la xarxa hi hauran vídeos penjats, debat en comentaris i participació dels propis autors de les contribucions al congres, com ara el de José Ángel Hoyos sobre la diversitat de les bitlles en el context europeu, Carlos de la Villa amb la família de les bitlles de 6, i la focalització en la creació de la xarxa europea, Píndoles temàtiques Idees: El jovent i les bitlles. La festa i les bitlles... o la visió històrica del joc de les Bitlles a Catalunya per part de Pere Lavega, President de l'Associació Europea d'esports i jocs tradicionals.

L'inaguració del IV Congrés de Bitlles serà dissabte 26 a tres quarts de deu del mati. La primera ponència serà la del President de la Federació Catalana de Jocs Tradicionals sota el títol «Associacionisme, esport i altres aspectes organitzatius de les bitlles a Catalunya». Seguidament es tractaran les experiències a traves de les bitlles, la promoció a l'escola, la relació amb altres jocs, les bitlles a la neu i la recuperació del joc al Pallars amb la participació de representants de diferents associacions de bitlles del territori. La darrera de les ponències serà a un quart d'una i sota el títol «bitlles de 6, de la particularitat a la xarxa» aplegarà diferents representants de les diferents associacions de bitlles de Catalunya.

 

Per diumenge 27 hi ha prevista una trobada de representants d'associacions i clubs de bitlles de 6 amb una tirada individual complimentant la normativa sanitària per la Covid-19 (per això no es farà per equips). Els participants aprofitaran posteriorment la trobada per parlar i debatre del present i el futur d'aquest joc tradicional a casa nostra.

 

Entre altes, els objectius d'aquest IV congrés de bitlles està relacionar i crear una xarxa entre les diverses associacions i clubs de bitlles de Catalunya, compartir bones pràctiques i experiències en el món de les bitlles, abordar les dificultats que tenen tots el agents implicats en el joc com fabricants, jugadores i jugadors, dirigents d'entitats etc o revisar el marc normatiu associatiu.

INSCRIPCIONS

   Federació Catalana de Joc Tradicional 2020

Federació Catalana de Joc Tradicional
Carrer Serrano, 48-50, esc B, àt. 1a
08031 Barcelona
  • Facebook
  • Twitter