top of page

La Federació Catalana de Jocs, Esports i Deports Tradicionals (FCJEDT)va reunir-se al Ràpita per celebrar l’Assamblea General Anual de les entitats que hi formen part i per gaudir d’una jornada plena d’activitats com una ruta guiada d’Arbó, un del Caldo de germanor al pavelló municipal i a la tarda la 1a Gala del Joc Tradicional.

Ahir a l’Auditori Sixto Mir de la Ràpita es van lliurar el reconeixents als guanyadors de la 1a Gala del Joc Tradicional organitzada per la Federació Catalana de Jocs, Esports i Deports Tradicionals amb col·laboració de l’Ajuntament de la Ràpita.

Els guanyadors en les diferents categories han estat:

Aniversaris a 2 entitats:

A la Coordinadora Intercomarcal de Bitlles/Birles de Reus, pels 40 anys organitzant campionats.

Va recollir el premi Jordi Torrente, president de la Coordinadora Intercomarcal de bittles/birles.

I a Morràpita, pels 40 anys celebrant el Campionat de Festes Majors de la Ràpita.

Va recollir el premi Oscar Sanchis, president del’Associacio cultural Morràpita.

 

Una vida dedicada al joc:

Premi al Sr. Arcadi Salada i la Sra. Montse Potrony de Berga per portar el joc de la Baldufa al S. XXI sense perdre’n l’essència.

Premi al Sr. Francisco Balagué (Maleta) i la Sra. M. Cinta Comes (la Xata) de La Ràpita per mantenir i estimar el joc de la morra des dels anys en que comandaven el Bar Montsianell.

Premi al Sr. Daniel Cervera de la Sénia, per mantenir, recuperar i difondre amb exposicions la memòria lúdica senienca.

I Premi al Sr. Víctor Baroja Benlliure, per ser l’impulsor i alma matter d’aquesta xarxa d’entitats que es dedica a la difusió del joc tradicional com és la FCJEDT.

 

Amics del Joc tradicional:  

Premi al Sr. Joan Martínez, fabricant de bitlles de Vilanova i la Geltrú.

 

Entitas Amigues:

Premi a l’Associació La Tanguilla. Va rebre el premi el Sr. Carlos de la Villa d’Aranda del Duero. La Tanguilla fundada l’any 1996 compta amb un museu dedicat al joc tradicional.

 

A títol pòstum, a aquelles persones que van aportar els seu granet d’arena perquè els jocs tradicionals hagin perviscut fins avui dia tal com els coneixem.

Premi al Sr. Juan José Valldéperez Casanova, per la tasca en la recuperació i transmissió d'una modalitat de lluita tradicional del Bac i esdevenir-ne un mestre de mestres. Va recollir el reconeixement el Sr. Miquel Castro, president de l’Associació de la lluita de bac de les Terres de l’Ebre.

 

Durant la Gala hi van haver-hi dues pauses a càrrec del músic rapitenc Sergi Roig que va cantar quatre cancons, una d’elles amb la cantant tortosina Montse Castellá. El duet va interpretar la cançó que serà en primer single del nou disc de Montse Castellá.

La cloenda de la Gala va anar a càrrec del Sr. Josep Caparrós, alcalde de la Ràpita que va destacar l’emotivitat de l’acte, va fer agraïments i va felicitar el treball d’entitats i persones que preserven i mantenen el joc tradicional al territori.

A la Gala hi van assistir el Delegat del Govern, Albert Salvadó; el Delegat Territorial de l’Esport de la Generalitat, Joan Barberà; l’alcalde de la Ràpita Josep Caparros; l’alcalde de la Sènia, Josep Ramon Billaubí i la Regidora de Cultura de la Ràpita, Erika Ferrate.

bottom of page