top of page

MEMBRES

Companyia de Jocs anònima

Reduida.jpeg

Companyia de Jocs l'Anònima, organitza des del 2011 l'escola d'estiu de jocs tradicionals; ha coordinat la presència catalana al festival de jocs al carrer Tocatì a Verona; organitza el festival de jocs Jugues o et plantes a Berga; participa i coordina els jocs tradicionals al festival Dau Barcelona. El 2023 ha estat reconeguda com a millor associació amb el premi Best atorgat per l'Agrupació de Bestiari .

Associació Cultural del joc del Bèlit

Associació Cultural del Joc del Bèlit de Sant Narcís; organitza des del 2005 el Campionat del Món de Bèlit, el torneig de Fires, fa difusió i formació mitjançant exhibicions i fòrums i hem representat a Sant Narcís i Girona a la celebració de la Ciutat Cultural de Catalunya (Amposta/Tarragona/Montsià), al Festival DAU de Barcelona.

Morràpita

Morrapita, organitza campionats de morra que van per la 11 ena edició i el campionat de Catalunya de Morra que el 2016 va celebrar la segona edició. També va organitzar l’edició del campionat del món de morra a Sant Carles de la Ràpita el 2017

Lluita del Bac

Lluita del Bac, modalitat de lluita present a les Terres de l’Ebre. En procés de recuperació, representa l’essència de la terra.

Coordinadora Intercomarcal
de Bitlles/Birles

IMG_9100.JPG

La Coordinadora Intercomarcal de Bitlles/Birles coordina des de 1983 les diferents trobades que es realitzen al llarg del any entre els pobles que la conformen. L’any 2014 organitza l’Assemblea General de l’Associació Europea de Jocs i Esports Tradicionals i la primera trobada internacional de jocs de bitlles de sis.

Foners catalans

Foners catalans, recuperadors del joc de tir de fona a Catalunya; combinen la recreació històrica i la divulgació d’aquesta pràctica tant antiga, com la competitiva participant a campionats internacionals.

Associació Anem de bòlit

Associació Anem de bòlit, d’Anglesola, les dones d’aquesta població han mantingut la manera tradicional de jugar al seu joc de sempre.

Associació esportiva de bitlles de Lleida

Fotos bitlles(1).JPG

Associació esportiva de bitlles de Lleida, entitat que acull als clubs de bitlles de les terres de Ponent organitzant campionats i tirades de demostració.

Associació cultural de bitlles
de les Valls d’Aneu

Associació cultural de bitlles de les Valls d’Aneu, representen la modalitat de bitlles de 9, tan minoritària com espectacular. Reduïda a les Valls d’Àneu i practicada majoritàriament per dones.

Jocs urbans d’arrel tradicional

Jocs urbans d’arrel tradicional, el io.io, el caçaboles (en la versió japonesa de la Kendama) gaudeixen de gran èxit entre joves d’entorns urbans que practiquen aquests jocs com a mostra de destresa i habilitat.

(en fase de constitució)

Amics del museu del Càntir d'Argentona

Quilles de Tredòs de la Vall d’Aran

Quilhes-Tredòs-3-1024x768.jpg

L’Aixecada de càntirs és el joc estrella de la Festa del Càntir i consisteix en que els participants han d’aixecar i beure d’una sèrie de càntirs de mida cada cop major. En total hi ha 12 càntirs d’entre 1 i 200 quilos i el més gran fa més d’un metre d’alçada.

L’associació Quilles de Tredòs de la Vall d’Aran es va formar al juliol del 2021 per recuperar, promoure la pràctica i fomentar un joc tradicional de més de 300 anys com son les Quilhes o altrament dites bitlles de 9.

Cada entitat organitza les seves competicions i esdeveniments:
Campionats locals i de Catalunya, representació i organització de trobades internacionals, activitats divulgatives a centres educatius, participació a festes majors.
Com a Federació organitzem unes trobades al llarg de l'any per enfortir la cohesió del joc tradicional, fem actes per recordar la nostra gent gran que ha conservat el llegat lúdic i organitzem esdeveniments internacionals.
Respectem les singularitats, treballem pel bé comú del joc.
Murramundo 17 tots.jpg
IMG_7966.JPG
IMG_7799.JPG
IMG_1873.JPG
bottom of page