top of page

La ciutat d'Elvas, a la regió de l'Alentejo (Portugal), va acollir els actes de l'Aplec Internacional d’Adifolk 2022, els dies 26, 27 i 28 d'agost.

Divendres els membres de la Federació Catalana de Jocs, Esports i Deports Tradicionals van participar a la recepció oficial i a la desfilada dels més de 600 actuants dels 34 grups que van portar la cultura popular catalana a Portugal i on es donava per inaugurat l’Aplec.

 

Dissabte al matí es va celebrar al Museu d’Arqueologia i Etnografia d’Elvas una exhibició de jocs tradicionals catalans a càrrec dels Foners Catalans, la companyia de jocs l’Anònima, A escassers i Morràpita amb fona, bitlles, jocs de pastors, jocs de taula i morra a més d’una ponència sobre el joc tradicional a Catalunya.

En el marc de conferència “des de la fona fins a la morra, recorregut per jocs tradicionals catalans”, a càrrec Víctor Baroja Benlliure, president de la Federació Catalana de Jocs, Esports i Deports Tradicionals es va presentar l'acord de col·laboració entre la F.C.J.E.D.GT i la Federaçao Portuguesa de Jogos Tradicionais, representada pel seu president Joao Alexandre i membres de la seva junta directiva, que reforçarà les relacions entre ambdues entitats i que es signarà en un futur proper. A la mostra de jocs tradicionals, va tenir lloc la cooperació nacional, amb jocs practicats a l'Alentejo, la malla de taula, el joc de llaunes i el joc de llúpol, presentat pel Club de Natura Alvito.

 

Dissabte al vespre també hi eren presents a l’espectacle central de l’Aplec «la Festa Major a Catalunya» que va obrir la nit amb l’actuació de tots els grups amb més de 600 actuants i on els membres de la Federació van pujar a l’escenari a jugar.

 

Diumenge al matí i al Museu d’Arqueologia i Etnografia d’Elvas es va tornar a realitzar l’exhibició dels jocs tradicionals amb bona presència de visitants.

bottom of page