top of page

35è Aplec internacional a l'Alguer

La Federació Catalana de Jocs, Esports i Deports Tradicionals (FCJEDT) va estar present del 24 al 26 de setembre al 33è Aplec Internacional d’Adifolk a l’Alguer 2021 que ha acollit els actes en el marc de les Festes Sant Miquel de la ciutat. Casi bé un miler de catalans han participat en aquesta trobada cultural.

La FCJEDT va realitzar activitats lúdiques al exmercato cívico amb morra, jocs de taula, bitlles de sis i baldufes amb els 16 representant que hi van assistir. La trobada de morra van reunir als membres de Morràpita amb jugadors sards de l’associació Sòciu po su jogu de sa murra «Roberto Mulas» de Orthullé. Durant la trobada es van realitzar partides d'exhibició i una xerrada sobre el joc de la morra a la Ràpita i a Orthullé.

Tanmateix els membres d’A escasses van mostrar als assistents les bitlles de sis, el joc tradicional més estès a Catalunya i també van poder realitzar tirades per provar les seves habilitats.

La CIA de jocs l’Anònima participant a l’Aplec per cinquena vegada va portar les balfufes de la ma del mestre Arcadi Salada, el joc del catxo i jocs de pastors.

Ha estat un Aplec amb una gran participació de públic i una espectacular recepció dels actes organitzats.

Enjogassades a l'Aplec de l'Alguer
00:00 / 19:11

ENJOGASSADES - 13 Especial 33è Aplec Internacional d'Adifolk

En aquest programa especial, us convidem a venir amb nosaltres al 33è Aplec Internacional d’Adifolk a l’Alguer on la F.C.J.E.D.T. va portar una mostra dels jocs tradicionals catalans.

bottom of page